Gojibär Choklad

gojibär chokladGojibär doppade i choklad har blivit ett trendigt alternativ till godis. Detta är såklart ett mycket nyttigare typ av godis då Gojibären är fyllda med nyttigheter. Gojibär innehåller bl.a. betakaroten som hjälper kroppen att bilda A-vitaminer, polysackarider som är en typ av kostfibrer, ett 20-tal aminosyror samt massvis med vitaminer och mineraler. Med andra ord är Gojibär i sin renaste form en hälsobomb!

Köper du gojibär med choklad så blir det såklart inte lika nyttigt, och här är det chokladen som står för onyttigheterna. Men om vi ska jämföra dessa gojibär med en chokladkaka så ser näringsvärdet ut enligt följande:

Näringsvärdet i Gojibär med choklad (100g)

ÄmneMängd
Fett29 g
Socker46 g
Fibrer7 g
Protein6 g

Näringsvärdet i en Marabou mjölkchoklad (100g)

ÄmneMängd
Fett32 g
Socker58 g
Fibrer1,9 g
Protein4,7 g

Slutsats: Som ni ser är Gojibär med Choklad ingen hälsokur direkt men många gånger bättre än vanligt godis (marabou). Förutom näringsinnehållet ovan innehåller gojibären en mängd andra ämnen som är bra för hälsan. Men dessa gojibär är ett väldigt bra alternativ och som funkar även till barn då de är riktigt goda. Så nästa gång du tänker köpa godis borde du pröva en påse Gojibär Choklad istället, det är något dyrare men din hälsa kommer tacka dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *